Zeevruchten en meer

Een zee aan mogelijkheden

De Provençaalse keuken zou niet bestaan zonder zeevruchten. De gebieden rondom de Middellandse Zee weten de zee goed te waarderen. Zeevruchten zijn zeedieren, zoals schelpdieren, schaaldieren en weekdieren. Het is een van de meest gezonde voeding voor je hart. Wist je dat een zeedier alleen zeevrucht mag eten wanneer je het geschikt is om te eten?

Er zijn vele soorten zeevruchten, van schaal- en weekdieren tot aan allerlei vissoorten. Ontdek hier de meest bekende soorten zeevruchten.
Je vindt hier 5 simpele gerechten met garnalen. Gemakkelijk om te maken en heerlijk om te eten. Bovendien zitten de gerechten bomvol met vitaminen.
Zeevructen image 01
Wave 01

Gezond worden met zeevruchten?

Wist je dat het eten van zeevruchten je bloeddruk en hartslag verlaagt? Zeevruchten bevatten belangrijke voedingsstoffen die je nodig hebt voor een gezond voedingspatroon. Een goede reden om 1 keer per week te genieten van heerlijk klaargemaakte zeevruchten.

Zeevruchten en meer feature image 01