De beste combinaties bij mosselen feature image 02

De beste combinaties bij mosselen

Samenvatting Artikel

Eet je regelmatig mosselen? Er zijn verschillende manieren en combinaties mogelijk om het recept te serveren. Denk hierbij aan extra kruiden, alcoholische dranken of bijgerechten. Met deze combinaties zorg je ervoor dat jouw mossel recept nog lekkerder wordt. Benieuwd naar de beste combinaties bij mosselen? Lees dan snel verder. 

Een portie friet

Mosselen in combinatie met een portie friet is zeker een aanrader. Hierbij is het belangrijk dat de frietjes krokant zijn. Zo krijgt het mosselgerecht een knapperige bite. Daarnaast mag je de saus naar keuze niet vergeten. Een populaire keuze is: mayonaise of aioli. Ervaar de combinatie tussen knapperig, zoutig en zoet in één. Wat ook een aanrader is, is om de mosselen te dippen in de sauzen. 

Vers gebakken brood

Niks is zo lekker dan een vers gebakken brood in combinatie met mosselen. De geur van een afgebakken stokbrood of ciabatta, de zachte smaak van het deeg en de bouillon waarin de mosselen zijn gekookt. Deze combinatie zorgt voor een geweldige smaakexplosie, door de knoflook en de kruiden van de bouillon. 

Witte wijn of bier

Zin in een glas wijn bij de mosselen? Kies dan voor een glas droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Chardonnay. Een droge witte wijn past goed bij de smaak van mosselen. Ook wordt deze wijn vaak gebruikt om mosselen te bereiden. Lust je geen wijn, maar wil je wel genieten van een alcoholische drank? Ga dan voor een koud biertje, zoals een pilsener of witbier. Het koolzuur in het bier zorgt ervoor dat de smaak van de mosselen wordt opgefrist. 

Knoflook en kruiden

Mosselen worden vaak gekookt in combinatie met knoflook, sjalotjes en kruiden zoals tijm en peterselie. Dit voegt veel meer smaak toe aan het gerecht. Daarnaast past het goed bij alle andere bijgerechten, zoals het versgebakken brood. 

Een frisse salade

Een goede tegenhanger voor een mosselgerecht is een frisse salade. Maak een frisse salade door gebruik te maken van een zachte dressing en veel groenten. Kies bijvoorbeeld groenten, zoals zoete snoep tomaten en komkommer. Het is belangrijk dat je kiest voor ingrediënten die jij lekker vindt in een salade. Door deze combinatie proef je de smaak van de mosselen nog beter. 

Er zijn genoeg combinaties mogelijk om je recept met mosselen uit te breiden of te serveren. De beste combinatie ligt echt aan jouw persoonlijke voorkeuren. Houd je van een knapperige bite bij mosselen, dan is een versgebakken brood of een portie friet een echte aanrader. Ga je toch liever voor iets fris? Kies dan voor een salade. Al met al, deze combinaties met mosselen zijn zeker de moeite waard. 

Meer artikelen over zeevruchten