Mossel 01 png

Alles over Mosselen

Typisch Zeeuws

Een mossel is een weekdiertje dat in de zee leeft. Je eet ze gekookt, maar ook rauw. Mosselen bevatten veel eiwitten en geen koolhydraten. Net zoals de meeste zeevruchten is ook de mossel een gezonde en lekkere keuze. Mosselen hebben een zilte, frisse en zoete smaak en zijn ook nog eens typisch Zeeuws. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder.

Je leest hier de beste combinaties bij mosselen. Zo zorg jij ervoor dat dit gerecht nog lekkerder wordt. Ontdek de combinaties en geniet nog meer.
Ontdek een nieuwe activiteit: mosselen plukken. Let wel op de regels en bepaalde beperkingen. In dit artikel zijn er al een aantal op een rijtje gezet.
Er zijn verschillende soorten mosselen, maar welke precies? In dit artikel lees je alles over deze soorten. Van een grote schelp tot aan de smaak.
Philippine in dorp gelegen in Zeeuws-Vlaanderen en hoort bij de gemeente Terneuzen.
Zeevructen image 01
Wave 01

Het verhaal van mosselen

Wist je dat mosselen al werden gegeten sinds de prehistorie? De mensen die in deze tijd aan de kust leefden aten geregeld mosselen. Tegenwoordig worden mosselen gekookt, gebakken en zelfs gefrituurd. Maar niets verslaat de rauwe mossel, die als een echte delicatesse wordt gezien.

Alles over mossel pagina feature image 01