Nieuws

Wat is de mosselwijn van het jaar? Wanneer start het mosselseizoen? Zijn er nog nieuwe restaurants geopend? Lees hier het laatste culinaire nieuws uit Philippine.

23 maart 2020 | Coronavirus

Vanwege de maatregelen die de Nederlandse regering heeft genomen omtrent het coronavirus zijn alle restaurants in Philippine tot en met 6 april 2020 gesloten. ​Heb je een dringende vraag voor één van de restaurants? Neem dan contact op via het contactformulier. Voor nu, blijf gezond, let op jezelf en elkaar!

3 juli 2019 | Mosselwijn 2019

Bij de aftrap van het mosselseizoen hoort de verkiezing van de mosselwijn van het jaar 2019. Dit jaar is de winnaar: As Laxas Val do Sosego Albariño uit Rias Baixas, Spanje. Het is een hele frisse wijn die in de aanzet een heel vol mondgevoel geeft, en vervolgens de frisheid behoudt. 

Niet te zoet
Een mosselwijn moet fris smaken, niet te zoet. Vandaar ook dat wijnen uit de nieuwe wereld, zoals Erik de Bruijne van De Mosselbank en zijn collega Joris Jansen van Auberge des Moules het formuleerden, niet meedingen in Philippine bij de verkiezing van de mosselwijn van het jaar. Wijnen uit Zuid-Afrika, Chili, Australië en Californië zijn volgens hen te  uitgesproken, omdat er in het groeiseizoen constant veel meer zon is. ,,In Europese wijnen zit meer finesse, omdat in Europa de weersomstandigheden sterk kunnen verschillen.”

Nog een andere reden is er om alleen voor Europese witte wijnen te gaan, het transport. De acht restaurateurs in Philippine hebben met elkaar gesproken dat ze ieder een pallet van de winnende mosselwijn afnemen, zeshonderd flessen per pallet. Jansen: ,,En die moeten wel op tijd leverbaar zijn. Vanuit Europa lukt dat nog wel, al is dat ook niet altijd gemakkelijk, maar vanuit de nieuwe wereld is dat logistiek niet te doen.” [bron: PZC]